Baconbe tekert csirkemell

 
 
 
4 személyre
- 1 kg filézett csirkemell
- 20 dkg bacon szalonna
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg sajt
- só
- sör
- 1 szál kígyó uborka
- 3 paradicsom
- 1 darab lilahagyma
- feta sajt
- bazsalikom
- olívaolaj
- olajbogyó
- 1 darab citrom
- 30 dkg rizs
- olaj
- ételízesítő (Vegeta)
 
  1. Egy kb. 2 literes edényben olajat melegítünk

  2. Megmossuk a rizst és lecsepegtetjük

  3. Beleöntjük a rizst az olajba, kissé megpirítjuk

  4. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1 teáskanál Vegetát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve kb. 20 percig kis lángon főzzük

  5. A megmosott húsokat hosszában kettévágjuk, kiterítjük, bevagdossuk és kikloffoljuk

  6. Enyhén megsózzuk

  7. Ráhelyezünk 2 szelet sonkát 2 szelet sajtot

  8. Szorosan rolád formába tekerjük, hústűvel összetűzzük

  9. Két szelet baconszalonnával körbetekerjük

  10. Egy mélyebb tepsibe egymás mellé rakjuk, majd kb. 1 dl vízzel leöntjük

  11. Lefóliázzuk

  12. Sütőben 200-220 fokon kb. 30 percig sütjük, sörrel meglocsoljuk, és további 20 percig sütjük

  13. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy megpiruljon a baconszalonna

  14. A kockákra vágott paradicsomot, az uborkát és a karikákra vágott lilahagymát egy tálban lazán összekeverjük

  15. Olajjal, sóval, bazsalikommal és citromlével ízesítjük

  16. Olajbogyóval és fetasajttal díszítjük