Egy kb. 2 literes edényben olajat melegítünk
Megmossuk a rizst és lecsepegtetjük
Beleöntjük a rizst az olajba, kissé megpirítjuk
Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1 teáskanál Vegetát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve kb. 20 percig kis lángon főzzük
A megmosott húsokat hosszában kettévágjuk, kiterítjük, bevagdossuk és kikloffoljuk
Enyhén megsózzuk
Ráhelyezünk 2 szelet sonkát 2 szelet sajtot
Szorosan rolád formába tekerjük, hústűvel összetűzzük
Két szelet baconszalonnával körbetekerjük
Egy mélyebb tepsibe egymás mellé rakjuk, majd kb. 1 dl vízzel leöntjük
Lefóliázzuk
Sütőben 200-220 fokon kb. 30 percig sütjük, sörrel meglocsoljuk, és további 20 percig sütjük
10 percig fólia nélkül sütjük, hogy megpiruljon a baconszalonna
A kockákra vágott paradicsomot, az uborkát és a karikákra vágott lilahagymát egy tálban lazán összekeverjük
Olajjal, sóval, bazsalikommal és citromlével ízesítjük
Olajbogyóval és fetasajttal díszítjük