A sütőtököt kettévágjuk, meghámozzuk, magját kikaparjuk, kockákra vágjuk, majd megmossuk
Egy kb. 4 literes edénybe tesszük a kockákra vágott sütőtököt és krumplit, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje
Hozzáadunk 2 kávéskanál sót és 2 darab leveskockát
Közepes lángon kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük
A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk
A megfőtt sütőtököt leszűrjük, a levét félretesszük
A tököt és a vöröshagymát össze mixereljük
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és egy csipetnyi borsot, majd közepes lángon kb. 3-4 perc alatt készre főzzük
Ha túl sűrű a leves, akkor a félretett sütőtök lével higítható
Pirított tökmaggal vagy leves golyókkal tálaljuk