2 dl tejet egy fém bögrében meglangyosítunk
A langyos tejbe beleteszünk 2 dkg élesztőt és 5 dkg cukrot. Szalvétával letakarjuk és kb. 2-3 percig meleg helyen hagyjuk, hogy felfuttassuk az élesztőt
Egy mély keverőtálban összedolgozunk 50 dkg lisztet és 25 dkg RAMA margarint
Felverünk 2 tojást
Hozzáadjuk a liszthez a tojásokat
Hozzáadjuk az élesztőt és egy csipet sót
Fokozatosan hozzádolgozzuk a maradék lisztet
Gyúródeszkán letakarva kb. 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük
A dió töltelékhez egy kb. 1 literes edénybe 1,5 dl vizet és 15 dkg porcukrot teszünk és kevergetve, kb. 2-3 perc alatt közepes lángon sziruppá főzzük
Összemorzsolunk 5 dkg háztartási kekszet
Levesszük a tűzről a szirupot, hozzáadunk 20 dkg darált diót, 5 dkg összemorzsolt háztartási kekszet és egy fél citrom reszelt héját
A mák töltelékhez egy tálban összekeverünk 20 dkg mákot és 3 dkg búzadarát
Egy fém bögrében felforralunk 1,5 dl tejet
A mákhoz hozzáadjuk a felforralt tejet, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy fél citrom reszelt héját
A pihentetés után négy részre osztjuk a tésztát
A részeket egyenként kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk
A kinyújtott tésztákat vékonyan megkenjük baracklekvárral
Rátesszük a tésztákra a tölteléket, két tésztára diót, két tésztára mákot
Összecsavarjuk a tésztákat
Enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe helyezzük
Villával megböködjük
1 egész tojással megkenjük a tészták tetejét
Kb. fél óráig pihentetjük
Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 30-35 percig sütjük