Alaposan megmossuk a pulykát, majd papírtörlővel megtöröljük
Kívül belül megsózzuk
Bazsalikommal, gyömbérrel és rozmaringgal befűszerezzük
Megtöltjük körtével és szilvával
A combokat összekötözzük
Mély tűzálló tálat baconszalonnával kibélelünk
Belehelyezzük a pulykát
A maradék baconszalonnát rátesszük
Körberakjuk fokhagymával
1 dl vizet aláöntünk
160-180 fokon kb. 2,5-3 óráig sütjük, közben kb. félóránként fehérborral locsoljuk
A franciasaláta alapot egy kb. 2 literes edénybe tesszük
Hozzáadunk 2 teáskanál sót
Felöntjük vízzel, addig, hogy ellepje
Közepes lángon puhára főzzük
3 tojás sárgáját lassan adagolt olajjal sűrűre keverjük
Hozzáadunk 3 evőkanál mustárt, 3-4 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 3 evőkanál citromlevet és 1 pohár tejfölt, majd összekeverjük
Leszűrjük a megfőtt zöldségmixet
Miután kihűlt a zöldségmix, egy tál aljába kevés majonézt teszünk, majd beleöntjük a kockákra vágott almát, uborkát és a zöldségmixet
Hozzáadjuk a maradék majonézt és összekeverjük
Egy kb. 3 literes edénybe beletesszük a megmosott, kockákra vágott krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje
Hozzáadunk 2 teáskanál sót és közepes lángon puhára főzzük
A megfőtt krumplit leszűrjük
Krumplinyomóval összenyomkodjuk, hozzáadjuk a vajat és kevés tejet
Közepes lángon főzve hozzáadjuk a többi tejet és fokozatosan összenyomkodjuk