Megtisztítjuk a fokhagymát
A halat beletesszük egy lapos tálba
Ráöntjük a tejet
Belereszeljük a fokhagymát és kb. 20 percig állni hagyjuk
Egy kb. 2 literes edényben olajat melegítünk
Megmossuk a rizst és lecsepegtetjük
Beleöntjük a rizst az olajba, kissé megpirítjuk
Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1 teáskanál Vegetát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve kb. 20 percig kis lángon készre főzzük
Kinyomkodjuk a halakat
A halakat félbevágjuk
Mindkét felüket enyhén megsózzuk
Külön tálakba helyezzük a lisztet, 4 tojást és a zsemlemorzsát
A tojást felverjük és hozzáadunk egy csipetnyi sót
A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba majd a zsemlemorzsába
Egy serpenyőben olajat melegítünk
Közepes lángon kisütjük a szeleteket
A megsült szeleteket papírtörlővel leitatjuk
Megtisztítjuk a krumplit
Megmossuk a krumplit
A krumplit egy kb. 2 literes edényben 1 kávéskanál sóval közepes lángon kb. fél óráig főzzük. Annyi vizet öntünk az edénybe, hogy ellepje a krumplit.
Figyelni kell, hogy a krumpli ne főjön túl, mert akkor nem lehet majd karikákra vágni. Villával ellenőrizhető a krumpli puhasága, ha már beleszúrható, akkor jó.
A megfőtt krumplit leszűrjük
Megtisztítjuk a hagymát
Megmossuk a hagymát
Karikákra vágjuk és enyhén megsózzuk
Egy kb. 2 literes edénybe 1 liter vizet 1 dl ecettel, 2 evőkanál cukorral és 1 kávéskanál sóval felforralunk
Egy kb. 2 literes üvegtálba egy sor karikázott krumpli után egy sor hagymát teszünk addig ismételve, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A hagymát enyhén kinyomkodjuk.
A felforralt ecetes lével leöntjük a krumplit és lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk
3 tojás sárgáját lassan adagolt olajjal sűrűre keverjük
Hozzáadunk 3 evőkanál mustárt, 3-4 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 3 evőkanál citromlevet és 1 pohár tejfölt, majd összekeverjük
Leszűrjük az ecetes krumplit
A krumplira ráöntjük a majonézt és óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli nehogy összetörjön