Fokhagymakrémleves

 
 
 
4 személyre
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml főzőtejszín
- 30 dkg sajt
- 4 evőkanál liszt
- só
- bors
- ételízesítő (Vegeta)
- olaj
 
  1. Egy kb. 2 literes edénybe 1 liter vizet teszünk, 2 evőkanál Vegetával és 1 kávéskanál sóval felforraljuk

  2. Elkészítjük a rántást, a lisztet egy kb. 2 literes edényben olajon világosbarnára pirítjuk

  3. Megtisztítjuk a fokhagymát

  4. A rántást levesszük a tűzről és belereszeljük a fokhagymát

  5. A rántásra ráöntjük szűrőn keresztül a felforralt vizet és kb. 3-4 percig főzzük

  6. Lereszeljük a sajtot

  7. Hozzáadjuk a sajtot, a főzőtejszínt és kevés borsot a leveshez és kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük

  8. Pirított zsemlekockákkal vagy leves golyókkal és reszelt sajttal tálaljuk